Om oss

Stuteri Weiden är belägen i en rofylld, lättillgänglig miljö i Nykvarn och drivs av familjen Weidenblad, Annelie, Sara och Helen.

I spetsen för hästverksamheten hittar vi Sara, född och uppvuxen bland hästarna, som förutom att sköta huvuddelen av kundkontakter och hästutbildning påbörjat veterinärstudier i Uppsala 2013. Sara började rida i samma veva som hon började gå och sedan dess har det fortgått.

Som ponnyryttare tävlade hon sin ponny Rustan III upp till LA hopp/LB dress, med många vinster och placeringar. Tränade framförallt av mamma och Maja Heed. När hon sedan föll för ålderssträcket för hoppning (kat B) övergick hon till att tävla ponnygalopp där hon även startade SM -02. Hon prövade även på ponnytrav med gårdens russ. Sara fortsatte ponnytävlandet med Canicula (kat C) och Wernesque (kat D).

Vid övergång till stor häst har det främst blivit utbildning av unghästar, som nu gäller parallellt med studierna. Sara rider och visar även hästar åt andra när tid finns.

 

På gården finns även Kennel Zolannes som främst drivs av Annelie, som utöver ett livslångt hästintresse även har haft hund i ett trettiotal år, och ställt ut samt tävlat bruks med hundar av olika raser. Annelie ser till att allt på gården rullar på som det ska, från traktorservice, underhåll och höskördar till ekonomin.

Utöver Sara och Annelie är även lillasyster Helen delaktig i verksamheten. Hon har gått jordbruk/hästhållningsprogrammet på Ökna Naturbruksskola (2013) och kommer att satsa på gårdens verksamhet framöver, där hon har hand om mycket av det praktiska med fodringar och hästskötsel samt sköter gårdens fårflock.

Välkommen

... till Stuteri Weiden!

 

Nyhetsbrev

 

180522

Notre Dame IV (46) är såld och köparen finns i Spanien. Hon kommer att föla i Mariestad och troligen betäckas om innan transport till Spanien.

 

180503

SWB stoet Corona Extra (38) födde ett piggt och friskt stoföl med stor och vacker stjärn, efter Heartbeat 1334.

 

170510

SWB stoet Corona Extra (38) fick ett hingstföl efter Heartbeat 1334. Allt skötte hon själv ute i hagen och den kavata fuxkillen Corbeat mår bra.

 

170505

Grattis till Enya som fyller ett år idag! Och som numer bor i Uppsala hos Sara Weidenblad och Mats Samuelsson.

 

160515

Russet Kalinka har idag fött ett hingsföl e. Umbrid.

 

160505

SWB selektionsstoet Notre Dame IV har fött ett stoföl e. Bravour 1197 idag. En vacker dam som är svartbrun, men troligen blir skimmel.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)